Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tudtad?

Van nagyobb vagy kisebb kiszerelés?

Jelenleg a 80 grammos kiszerelés kapható. Tapasztalatunk szerint ez több mint elég egy jó Gyurmalinozáshoz, mivel bőven megtölti a kezed. Ha több Gyurmalinra vágysz, akkor rendelj még néhány dobozzal, így a színeket is váltogathatod.

 

Mennyibe kerül a szállítás?

A GLS futárszolgálattal történő kiszállítás az ország teljes területére egységesen bruttó 990 Ft, mely tartalmazza az utánvét költségét is. Ezt az összeget bruttó 13.500.- forint érték feletti megrendelés esetén teljes egészében átvállalják.

 

Mennyi Gyurmalin van egy dobozban?

Egy dobozban kb. egy maroknyi Gyurmalin van. A termék pontos súlya meghatározott és a dobozon is szerepel, 80 gramm.

 

Hogyan használható a Gyurmalin rehabilitációs célokra?

Azok az emberek, akik kézműtéten vagy valamilyenfelső végtagi kezelésen esett át, a Gyurmalint jól használhatja a kézfej izmainak folyamatos tornáztatására.

 

A Gyurmalin gyúrása egyébként fokozza a vérkeringést, ezért ajánljuk idősebbek számára is.

Leköti a kezünket is, ezért, ha úgy érezzük, hogy “kell legyen valami a kezünkben”, akkor segíthet a stressz oldásában is.

 

Használhatják gyerekek is a Gyurmalint?

3 évesnél idősebb gyerekek minden további nélkül használhatják a Gyurmalint. A kisebbek csak azért nem, mert lenyelhetik a terméket.

A gyerekek egyébként általában imádják, mert nagyon sok érdekes dolgot lehet formálni belőle és közben nem ragad. Tapasztalatom szerint erősen fejleszti a kreativitást és javítja a probléma megoldó képességet.

 

 

Mérgező a Gyurmalin?

 

Nem mérgező.

 

 

Miképpen segít leszokni a dohányzásról?

A Gyurmalin jól leköti a kezünket, segít elterelni a gondolatainkat a rossz szokásainkról. Kicsit úgy működik, mint a rágó. Ha vele foglalkozunk, még lehet, hogy a cigarettát is könnyebb a dobozában hagyni. Legalábbis eddig a tapasztalataim ezt mutatják.

 

Miért hívják intelligens gyurmának? Tud valamit?

Igen, rendkívül okos. Egyszer egy Láva színű Gyurmalinnak sikerült bejutnia a a Legyen Ön is Milliomos-ba is.  Valójában annak köszönheti ezt a sokatmondó második nevet, hogy meglepően viselkedik bizonyos helyzetekben. Kicsit úgy, mintha gondolkodna. Arról nem is beszélve, hogy milyen szép…

 

 

Miért ez a Gyurmalin neve?

A szó a gyurmából jött, mivel leginkább arra hasonlít. Ugyanakkor ha valaki már fogott a kezében Gyurmalint azonnal rájön, hogy ez valami nagyon más. Ezért kapta a kicsit furcsa “anyagnév” hangzású nevet.

 

Az Izopropyl alkohol használata a Gyurmalin eltávolítására szerves anyagokból
 
 

Az Izopropyl alkohol használata talán a leghatékonyabb módja annak, hogy a NAGYON erősen a szövetbe, hajba ragadt Gyurmalint eltávolítsuk.

 

Fontos, hogy mielőtt bármit teszünk a ruha nem látható részén vagy a haj  egy levágott darabján mindenképpen próbáljuk ki az Izopropyl alkohol hatását, hogy nem okoz-e nagyobb sérülést. Ha ez sikeres, akkor egyszerűen öntsük rá az alkoholt a szennyezett területre. Az alkohol oldja és elfolyósítja a Gyurmalint és ezután azt egy papírtörülköző vagy egy szövettörülköző segítségével eltávolíthatjuk. Ez a természetes anyagokra igaz.

Nos igen, a baj megtörténik. Mi is elkövetjük időnként. Véletlenül beleülünk a Gyurmalinba. Vagy a farzsebben felejtjük. Esetleg kis darabkák kerültek az ingünkre. Vagy éppen a kisgyerkőc hajában lelünk fel egy nagyobb darabkát. Ekkor érkezik az Izopropyl alkohol, amely nem finom... sőt nem is iható, viszont annál hasznosabb a Gyurmalin eltávolításában természetes alapú szövetekről vagy hajból . Lássuk, hogyan.

 

Mint az a képen látható egy darabka Elektromos Zöld Gyurmalin csúnyán beleragadt a farmer szövetébe. Olyan mélyen, hogy piszkálgatással vagy vakargatással már nem lehet kiszedni.

Először próbáljunk meg minél több Gyurmalint eltávolítani a felületről. Ezt tehetjük csipkedéssel is, de jó ötlet egy kis darabka Gyurmalinnal próbálkozni, mivel a Gyurmalin szereti saját magát és jól is tapad saját magához. Mivel később megpróbáljuk elfolyósítani a Gyurmalint és a maradékot kimosni az anyagból, ezért érdemes a lehető legtöbbet ezzel a módszerrel eltávolítani. Fontos, hogy csak természetes anyagokon próbálkozzunk.

Szerezzünk be Izopropyl alkoholt (70%-os működik a legjobban) hobbi- vagy  barkácsboltból. Tegyük az anyagot a mosogató fölé és öntsük az alkoholt a Gyurmalin foltra. Aztán egy papírtörülközővel vagy konyharuhával dörzsöljük be le az alkoholt a ruhába. Azonnal látható, hogy a Gyurmalin elfolyósodik és szépen elválik az anyagtól. Ahogy a törlést végezzük valószínűleg nagyobb darabokat szedhetünk majd le a foltról.

Miután a Gyurmalint eltávolítottuk természetesen marad egy kis folt a helyén. Ez viszont már nem a Gyurmalin szillicium anyaga, hanem az a szinezőanyag, amelyet a Gyurmalin festését szolgálja. Ezért nyugodtan bedobhatjuk a mosógépbe egy gyorsmosásra és a folt elvileg el fog tűnni.

A szintetikus, műszálas anyagokkal már probléma lehet, mert az Izopropyl alkohol oldhatja ezeket az anyagokat is, nemcsak a Gyurmalint.

 

Ha ezek a megoldások nem működnekmég mindig elvihetjük valamelyik nevesebb tisztító szalonba, ahol mindenképpen közöljük, hogy szintetikus, szillicium alapú anyag okozta a foltot.

 
Sok sikert minden foltharcosnak!

 

Hogyan szedhető ki a Gyurmalin ruhából, szövetből, hajból?
A helyzet az, hogy a Gyurmalint elég nehéz kiszedni a ruhából, ha már nagyon beleragadt.
Általában a következőkkel érdemes próbálkozni:
1. Egy nagyobb Gyurmalin darabbal meg kell próbálni hozzányomogatni az odaragadt darabhoz és van esély rá, hogy kiszedi.
2. Ha ez nem működik, akkor finoman körömmel is lehet próbálkozni.
3. Meg lehet próbálni jéggel vagy a hűtőben lehűteni a Gyurmalint, akkor könnyebben kijöhet.
 
Ha láthatóan komolyabb a probléma (pl. már mélyen a szövetbe ragadt a Gyurmalin), akkor pedig jöhet az Izopropyl alkohol. Ez az anyag oldja a Gyurmalin anyagát szerves szövetből és hajból. A hobbi-és barkácsboltban kapható.
 
 
Ha megfogom hagy valamilyen nyomot a Gyurmalin a kezemen?

Nem hagy nyomot. Sokkal inkább eltávolítja a port és a zsírt a kezünkről, mintsem otthagyjon valamit.

 

 

A Gyurmalinom mindenféle port, meg hajszálat gyűjtött össze az idők során. Hogyan távolíthatom el?

A Gyurmalin vonzza az ilyen apró dolgokat. Tulajdonképpen precíz, ez a dolga. Ezért a tisztítására még nem sikerült igazán költségkímélő megoldást találni. A legjobb egy új dobozzal venni, esetleg kipróbálni egy másik színt is vagy maradni a megszokottnál.

 

Mossak kezet Gyurmalinozás előtt / után?

Természetesen érdemes, mivel a Gyurmalint pattogtatjuk, az asztalon gyúrjuk, másnak odaadjuk. Vagyis bekoszolhatjuk magunkat. Javasoljuk, hogy mossatok kezet előtte és utána is, de ez nem feltétlenül szükséges.

 

 

A fránya Gyurmalin beleragadt az ingembe / szőnyegbe stb. Hogy távolíthatom el?

Attól függ, milyen a felület. A sima műanyag vagy fém felületről a Gyurmalin nagyon könnyen lejön, szinte magától. A papírszalvétával és más vékony papírokkal nagyon vigyázni kell. Ha mégis beleragadnak, akkor a minél közelebb a papír és a Gyurmalin találkozásához csippentő mozdulatokkal próbáljuk meg fölszedni.

 Ha nem megy, akkor csippentsük el és mondjunk le minél kevesebb Gyurmalinról. Ha textilbe ragad, akkor próbáljunk meg hasonlóan eljárni. Semmiképpen ne próbáljuk meg a szövetet vagy a papírt a Gyurmalinba gyúrni, mert azt többé onnan nem tudjuk kiszedni.